Do bytu se přisává vzduch přes záchod

Reklama
Do bytu se přisává vzduch přes záchod

Dobrý den,

rád bych požádal některého z profesionálů o radu se vzduchotechnikou.
Mám takový problém, že se nám při spuštění ventilátorů přisává vzduch do bytu přes záchod, za kterým je šachta s trubkami. Pokud spustím digestoř v kuchyni, je to tak silné, že to vyrazí dvířka do šachty, která jsou nad mísou.
Občas také cítíme zápach z vaření od sousedů.
Bydlíme v předposledním patře a nad námi je už pouze terasa s vývody vzduchotechniky. Dům je novostavba z roku 2012.

Měl jsem tu na to "odborníky", kteří vzduchotechniku původně dělali a došli k tomu, že budou muset probourat díru z koupelny, aby se k trubkám dostali a pak je zkusí dotěsnit.

Vzhledem k tomu, že tu mám dva malé caparty, se bojím toho bourání hlavně aby nebylo zbytečné. Mám pocit, že jednak jejich odhad není moc logický. Myslí si, že sem je v podstatě vtlačován vzduch z potrubí. Pokud by ale tomu tak bylo, předpokládám, že by mi při vaření šel všechen smrad na záchod, což se neděje. Spíše si tedy myslím, že to přisává přes šachtu někudy zvenku.

Zásadní otázky tedy jsou:
1) Je nějaká sofistikovaná metoda, jak zjistit přesnou příčinu problému dříve než začneme bourat?
2) Je v pořádku, že mi to přisává z venku? I když šachta má podlahu i strop, tak trubky jsou prý jenom nějak zapěněné protipožární pěnou, která netěsní a pouze se roztáhne v případě požáru
3) Pokud je to přisávání v pořádku, nemělo by být nějak cíleně přivedenou přes mřížky z té šachty?

Snad jsem to napsal srozumitelně. Nejsem stavař :)

Předem moc děkuji za případné názory.

--
RM

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.