AUTOMATICKÝ KOTEL TKA 15 ROJEK problém s udržením teplotyDobrý den, chtěl bych se zeptat jestli máte někdo zkušenosti se seřízením automatického kotle TKA 15. Mám ho nainstalovaný již 5 dní a pořád nemůžu docílit výstupní konstantní teploty na UT za směšovacím ventilem. V kotli se dá nastavit teplota která má být na zpátečce a ta pak i reguluje směšovací ventil. Od výrobce mi bylo zděleno, že to je akorát o seštelování poměru podávání paliva a výkonu ventilátoru. Přitom regulátor je PID. Kotel natopím na 75 stupňů směšovač se začne otevírat a pouštět teplotu to UT. Z té je pak chycena i větev podlahového vytápění. Topím 5 dní a neustále se tento ciklus děje dokola natopí, pustí, ochladí, ventil zavře a a UT větev se ochladí. Kotel tedy běží skoro pořád na plný výkon a je nadměrná zpotřeba paliva. Přitom mám čidlo na zpátečce nastavené na 64 stupňů. Směšovací ventil začne zavírat třeba na 50 ale otevírá při těch 64. Tepelná ztráta domu bez zateplení je 8,5kW a kotel má max. výkon 13,8kw. Nenastala někomu taková to situace? Děkuji za rady.