"Kondenzační kocovina jednoho království"

Rubriky:

Reklama
JH Jozef Homola @jozef.homola562 před 10 roky16.02.2014 11:27:00
"Kondenzační kocovina jednoho království"

Za mnoha kopci a velkou vodou se zavedla od roku 2005 „povinnost kondenzace“. A tak montovat jiné kotle než kondenzační se považuje za ilegální činnost. Konzervativní nechuť k novým věcem byla utlumena od roku 2008 „kotelšrotovným“ ve výši 400 GBP a slibem, že se ušetří až 200 liber ročně za plyn. Jenže „poddaní“ a i instalatéři zjistili, že se 200 liber neušetří a při ceně instalace nového kotle za 4000 GBP se musí kotel dožít nejméně 20 let ale on se nedožije a často odejde po 4 nebo 6-ti letech (ojediněle je zanesený inkrustacemi po 6-ti měsících). Deset let života je maximum. Království už zjistilo že má instalovaných odhadem 8 milionů KK a každoročně musí dalších 1,2 mil vyměnit (ještě staré typy ale už i nové KK). Přemíra značek a pochybná kvalita dělá tomuto produktu špatnou pověst. Svědčí o tom počet volání do „call center“ pro poruchy, kterých v hrabství Yorkshire bývá až 60 000 denně. Počet opravářů se musel zdvojnásobit. Cena opravy za zásah ve dnech klidu je 200 až 300 liber. Nemilé je oznámení např. jedné instalatérské firmy svým 46 000 zákazníkům, že si musí za 150 liber vyměnit potrubí odpadu kondenzátu. Nemilé je i to zjištění, že se kondenzační kotel musí ročně servisovat a že to stojí peníze. Království „nějaké chyby“ už přiznává, že například nikdo neproškolil včas projektanty na novou technologii ale jak to udělat, která firma by to měla být? Ta by pak získala monopol, protože by se zásadně školilo podle jejich marketingové politiky (a to se ještě neví zda dobrého produktu) a ostatní by byli haněni a utřeli by nos tedy byznys. Však to známe z domova, takový „Revel guláš“. Taky by se hodilo proškolit instalatéry ale které firmy a jak, když polovina jsou imigranti (např. Poláci a jiní), neznající řeč a ještě z větší části pracující načerno. Lidé a vláda také zjistili, že nová technologie žere moc elektřiny. A když se takových 150 W vynásobí 8 miliony, tak je to 1200 MW a proto přišlo na scénu i hodnocení CBR (Carbon Benefit Ratio), protože faktor výroby elektřiny je v království x3. Pokrok částečný se dosáhl tím, že lidé a projektanti jsou prostřednictvím SEDBUK pravdivě informovaní o sezónní účinnosti každého kondenzačního kotle uvedeného na trh. Jsou to procenta pro našince těžko stravitelné ale metodika byla potvrzena 2 léty zkoušek IN SITU tedy u uživatelů ale o tom až příště.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

43 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.