TZB-info - On-line kalkulačka úspor a…
*Výpočet energetických úspor a výše dotací je nastaven na původní program Zelená úsporám 2009. Výpočet je nadále vhodný pro hrubý odhad energetických úspor při zateplení obálky budovy.
Uvažuji o koupi TČ , ale každý mi říká jiný potřebný výkon. Kdysi dávno jsem měl el. kotel o výkonu 14kW. Vytápěná plocha 177m² zatím nemám zjištěnou tepelnou ztrátu. Někdo mi říká , že bude stačit 6kW TČ další zase alespoň 12kW. Od doby kdy se zrušilo elektrické topení proběhla výměna oken. Kdo má pravdu ať vím v jaké cenové kategorii se mám rozhlížet.
Dobrý den, podle toho výpočtu máte TZ 11,8 kW. Co se týká výkonu TČ vzduch/voda pro vytápění a ohřev TUV, volil bych…
před 11 roky
Bohužel už nedohledám faktury , když se topilo elektrikou. Teď vytápím přízemí krbovýma kamnama a první patro plynem.…
před 11 roky
Kolik jste protopil kWh v elektrice nebo celková spotřeba vašeho domu by také lecos napověděla nutno zohlednit TUV…
před 11 roky
5 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení