Plánovaná novostavba - bungalovZdravím zdejší fundované diskutéry, již nastává čas, kdy začnu opět s výstavbou RD - s manželkou již máme dokončeno a bydlíme od vánoc, ale začneme stavět u švagra - jejího bráchy, který Nám celou dobu pomáhal...
Jelikož již dlouhou dobu sleduji a občas přispěju spíše otázkou do zdejšího fóra, tak bych Vás prosil o konzultaci ohledně skladby.
Jeho návrh nakreslený v homesweet 3D má něco kolem 170m2 čisté podlahové plochy - nepočítám garáž ta je cca 45.
Švagr chce stavět z Ytongu - aby neudělal stejnou "chybu " jako já - máme Ytong Lambda 45+, tak mu doporučuji P2-400 tl. 300mm.
Zateplit mu doporučuji určitě 20cm EPS 70F. ( já mám 15cm )
Do podlahy mu radím dát cca 24cm 100S ( myslím si, že by vyhovovalo i 100z ) - ( já mám 21cm )
Základy mu radím zateplit Perimetrem tl. 15cm do hloubky aspoň 80cm
Na zateplení stropu mu radím izolaci kterou máme a tou je Supafil Loft - 45-50cm ( máme 45cm )
Doporučuji mu předsazenou montáž oken ( bohužel já ji nemám ) a dle toho bude vybírat dodavatele oken a dveří včetně parametrů pro NED.
Rekuperace je v plánu, ale pouze pasivní.
Detaily budeme řešit obdobně jako na Naší stavbě, takže snad kvalitně a smysluplně :)
Jinak orientace RD dle požadavků - nejvice oken na jih + západ a na severu pouze jedno malé okno do tech. místnosti..
Co si mylíte o této skladbě - topení se bude řešit co nevidět, ale nejprve si bude muset najít projektanta a hlavně si zjistit TZ plánovaného RD. ( ale dle mého názoru by se měl vejít do 4kW ) - okolí Pardubic.
díky
Vláďa