Plánovaná novostavba - bungalov

Reklama
Plánovaná novostavba - bungalov

Zdravím zdejší fundované diskutéry, již nastává čas, kdy začnu opět s výstavbou RD - s manželkou již máme dokončeno a bydlíme od vánoc, ale začneme stavět u švagra - jejího bráchy, který Nám celou dobu pomáhal...

Jelikož již dlouhou dobu sleduji a občas přispěju spíše otázkou do zdejšího fóra, tak bych Vás prosil o konzultaci ohledně skladby.

Jeho návrh nakreslený v homesweet 3D má něco kolem 170m2 čisté podlahové plochy - nepočítám garáž ta je cca 45.

Švagr chce stavět z Ytongu - aby neudělal stejnou "chybu " jako já - máme Ytong Lambda 45+, tak mu doporučuji P2-400 tl. 300mm.

Zateplit mu doporučuji určitě 20cm EPS 70F. ( já mám 15cm )

Do podlahy mu radím dát cca 24cm 100S ( myslím si, že by vyhovovalo i 100z ) - ( já mám 21cm )

Základy mu radím zateplit Perimetrem tl. 15cm do hloubky aspoň 80cm

Na zateplení stropu mu radím izolaci kterou máme a tou je Supafil Loft - 45-50cm ( máme 45cm )

Doporučuji mu předsazenou montáž oken ( bohužel já ji nemám ) a dle toho bude vybírat dodavatele oken a dveří včetně parametrů pro NED.

Rekuperace je v plánu, ale pouze pasivní.

Detaily budeme řešit obdobně jako na Naší stavbě, takže snad kvalitně a smysluplně :)

Jinak orientace RD dle požadavků - nejvice oken na jih + západ a na severu pouze jedno malé okno do tech. místnosti..

Co si mylíte o této skladbě - topení se bude řešit co nevidět, ale nejprve si bude muset najít projektanta a hlavně si zjistit TZ plánovaného RD. ( ale dle mého názoru by se měl vejít do 4kW ) - okolí Pardubic.

díky
Vláďa

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

26 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.