Lze vypustit parozábranu?

Rubriky:

Reklama
Lze vypustit parozábranu?

Zdravím,

upravuji si podkroví a narazil jsem na problém:

Z (budoucího) stropu pod dlouhým vikýřem (skladba v příloze) bude vylézat dost dřevěných prvků (krokve, kleštiny) přímo do místnosti a mám obavu, jestli lze tyto prostupy perfektně odizolovat. Protože mám strach, že pokud nebudou tato místa perfektně odizolována, tak akorát vlhkost nasměruji po folii přímo k dřevěným prvkům, a tam mohou začít hnít.
Tak mě napadlo, že bych parotěsnou folii úplně vypustil, protože nad čedičovou zateplovací vatou (která by měla páru propouštět) je cca 6 cm odvětrávaný prostor (zepředu nad okny ukončen plastovou odvětrávací mřížkou, na druhé straně přes paropropustnou folii k odvětrávaným taškám původní střechy).

Podle mého laického názoru, když nebude folie nikde, tak vlhkost bude stoupat skrz vatu po celé ploše stropu a odvětrá se v prostoru nad vatou a pod OSB deskami.

Co vy na to?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.