Plynové vytápění baráku- dotaz regulaceDobrý den,jako lajk bych se vás chtěl zeptat na problém ohledně vytápění v mém patrovém domě,vytápím kotlem Junkers eurostar zse24-4mfaa a ovládám regulační jednotkou junkers ceracontrol tr-200. systém je jednookruhový.
Můj problém spočívá v tom že nejsem schopen dostatečně regulovat topení v celém domě. Termostat je v nepřenosné jednotce v obývacím pokoji,čili když nejsem cely den v patře tak mám nahoře radiátory zavřené(nebo otevřené ale spodek se mi natopí rychleji než patro čili dole je správná teplota dle nastavení,ale nahoře ne),dole v obýváku nastavím 22c a kotel mi nahřeje obývák správně na požadovanou teplotu,problém je ve chvíli kdy jdu nahoru do patra kde je chladněji,jenže si nezatopím protože kotel si myslí že je natopeno v celém baráku,čili nesepne a radiatory jsou stále studené i když mám termohlavici naplno. Nechci topit ve všech místnostech kde třeba celý den nejsem.Zatím to řeším dost nešetrně že dole nastavím na chvíli 25,čili kotel se mi sepne a radiatoty topí i nahoře...
A chtěl bych se zeptat jestli by mi nepomohl systém pockethome od elektrobocku(nebo jiná firma) kde jsou bezdratové hlavice ovládány přes přenosnou centrální jednotku,čili člověk si může nastavit teplotu v dané místnosti a čase vzlášť.
Dále jsem si přečetl o ekvitermice,ale ta by mi měla přinést úsporu ne vyřešit problém s regulací.
Rád si nechám poradit protože v tomto odvětví se nevyznám(což z dotazu jasně vyplívá)
díky za každý názor.
Michal