Plynové vytápění baráku- dotaz regulace

Reklama
Plynové vytápění baráku- dotaz regulace

Dobrý den,jako lajk bych se vás chtěl zeptat na problém ohledně vytápění v mém patrovém domě,vytápím kotlem Junkers eurostar zse24-4mfaa a ovládám regulační jednotkou junkers ceracontrol tr-200. systém je jednookruhový.

Můj problém spočívá v tom že nejsem schopen dostatečně regulovat topení v celém domě. Termostat je v nepřenosné jednotce v obývacím pokoji,čili když nejsem cely den v patře tak mám nahoře radiátory zavřené(nebo otevřené ale spodek se mi natopí rychleji než patro čili dole je správná teplota dle nastavení,ale nahoře ne),dole v obýváku nastavím 22c a kotel mi nahřeje obývák správně na požadovanou teplotu,problém je ve chvíli kdy jdu nahoru do patra kde je chladněji,jenže si nezatopím protože kotel si myslí že je natopeno v celém baráku,čili nesepne a radiatory jsou stále studené i když mám termohlavici naplno. Nechci topit ve všech místnostech kde třeba celý den nejsem.Zatím to řeším dost nešetrně že dole nastavím na chvíli 25,čili kotel se mi sepne a radiatoty topí i nahoře...

A chtěl bych se zeptat jestli by mi nepomohl systém pockethome od elektrobocku(nebo jiná firma) kde jsou bezdratové hlavice ovládány přes přenosnou centrální jednotku,čili člověk si může nastavit teplotu v dané místnosti a čase vzlášť.

Dále jsem si přečetl o ekvitermice,ale ta by mi měla přinést úsporu ne vyřešit problém s regulací.

Rád si nechám poradit protože v tomto odvětví se nevyznám(což z dotazu jasně vyplívá)

díky za každý názor.
Michal

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

10 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.