Realizase stánku s občerstvením na zakoupeném pozemkuDobrý den, múj dotaz je takový. Ve městě je vybudována nová cyklostezka. Chtěl bych si zřídit stánek rychlého občerstvení zároveň s půjčovnou kolečkových bruslí. Celá trasa je značně navštěvovaná a tak i přes zřejmé problémy, které popisuji si myslím, že se bude jednat o dobrý podnikatelský záměr.
1)K pozemku:
Mám vyhlédnutý pozemek (orná půda) , který si myslím, že je nejblíže k infrastruktuře (voda, elektrika) cca. 300 metrů.
Nevím, zda mně bude pozemek prodán a tak je to vše ve stavu úvahy. Pozemek je větších rozměrů a proto by bylo nutné nové vytyčení a rozdělení parcely na menší.
Vedlejší pozemek je označen v mapě jako zahrada, takže předpokládám, že nebude problém změnit užívání pozemku také na zahradu, ale nevím, zda zde bude možné postavit budovu, která nebude sloužit k rekreačním účelům, ale bude to vlastně prodejna.
Územním plánem, je oblast označena zřejmě k rekreaci, když už má vedlejší pozemek označení zahrada. Další problém je, že hraničí s aktivní zónou záplavového území a je zahrnut v záplavovém území. Vyčetl jsem si, že stavební uzávěry jsou jen v aktivní zóně, ale to bych si ještě vše ověřil.
2)Ke stavbě:
Mělo by se jednat o stavbu cca. 3x4 prodejní stánek a 3x5 zastřešený sklad sportovního vybavení. Bude to dřevostavba postavená na vyvýšených základech (kvůli vodě). Stěny OSB desky, nezateplené (využití jen od jara – podzim)
3)Vybavení prodejny:
Měl by se zde prodávat např. párek v rohlíku, hranolky. Cukrovinky a nerozlévané alko a nealko nápoje. (ne tvrdý alkohol)
4)Infrastruktura:
Voda městská, el. 400V. Odpad zřejmě jímka.
Moje otázky:
K bodu č.1)
-Kde vlastně začít? Zjišťovat, zda osoba prodá pozemek a nebo zda bude vůbec možné zde něco takového vybudovat?
-Kde zjistím konkrétní podmínky k využití pozemku, zřejmě to bude městský úřad odbor výstavby?
-Mám tam jít osobně a nebo to napsat písemně? Při osobní návštěvě mně docela vadí, že to se mnou probere úředník, který mně něco odpoví podle nálady , ale nemohu se na jeho názor spolehnout, protože o tom v konečné fázi bude rozhodovat jeho nadřízený a nebo někdo jiný. V pozemku i ve stavbě budu mít značnou část financí a tak potřebuji mít přesné informace, co je a není možné. Nerad bych, aby došlo k tomu, že třeba zakoupím pozemek a nebude mně nakonec povolena stavba a nebo třeba plot atd.
K bodu č.2)
Stavbu budu mít neprojektovanou. Projektant snad , co musí obsahovat takový stánek z občerstvením? Stavbu postavím svépomocí, nemám s tím problém a už jsem v životě něco vystavěl.
K bodu č.3)
Zkolaudování stavby jako ,,Rychlé občerstvení,, K vybavení a co musím splňovat se zřejmě vyjádří hygiena? To stejné jak u bodu č. 1, mám je také kontaktovat písemně a požadovat odpověd, co musím vlastně vše splňovat? (záchod pro obsluhu, šatna, umyvadlo, teplá voda atd.) a nebo by jste tam vyrazili osobně?
K bodu č.4
-Kde a nebo jak zjistím, zda bude možnost napojení vody. V těsné blízkosti jsou zahrady na městkém pozemku a zde si myslím, že vodu musí mít. Vodu potřebuji jen na sezonu.
-Elektrika:
Kam se obrátit ohledně přívodu a kdo takovou přípojku platí?
Souhrn: Určitě jsem nenapsal všechny otázky, ale očekávám z Vaší strany nějaké reakce a tak bych si určitě nejen já doplnil informace ,, Jak na to,,
Děkuji Mo.I.