elektrokotel+podlahové topeníPěkný den,
pročítáním příspěvků o topení pomocí elektrokotle a teplovodní podlahovky si nejsem jistý správností svého výběru.
Zanedlouho bude topenář instalovat podl. teplovodní topení + elektrokotel Protherm Ray 12kW do naší novostavby - VCP cihly Sendwix KM Beta 175 mm+ 240 EPS, zateplení stropu vatou 300 mm, v podlaze 140 mm EPS. Okna dřevěná, profil 92 mm, trojsklo, Uw 0.89 - 1.2 W/m2K. TZ nemám spočteny, nicméně v PENB se píše: hodnocení budovy B, měrná vypočt. roční hodnota energie = 86 kWh /(m2.rok); celk. vypočtená roční dodaná energie v GJ = 40,5, z toho 63% vytápění, 23,4% TUV, zbytek světla.
Podlahová plocha = 131m2. Klimatické pásmo Opava. Půdorys obdélník, bungalov bez obytného podkroví, 16m x 9,2m. Na severní straně žádné okno, kuchyň + obytná část na jižní straně, na západní straně "francouzská" okna, vstup z východu.
Budu rád, zda mi některý z odborníků zde na fóru pomůže buďto s výpočtem TZ anebo mne alespoň utvrdí v myšlence, že se rozhoduji správně. TČ jsem záměrně vyloučil. Plyn mám sice na pozemku a je možné se na něj napojit, ale z důvodu použití VCP a jejich AKU schopností jsem ujišťován, že volím dobře také s ohledem na nízký el. tarif a s tím spojenou spotřebou ostatních spotřebičů. Náklady na pořízení této formy topení včetně ohřevu TUV jsou do 100 000 max.
Děkuji.