elektrokotel+podlahové topení

Rubriky:

Reklama
elektrokotel+podlahové topení

Pěkný den,

pročítáním příspěvků o topení pomocí elektrokotle a teplovodní podlahovky si nejsem jistý správností svého výběru.

Zanedlouho bude topenář instalovat podl. teplovodní topení + elektrokotel Protherm Ray 12kW do naší novostavby - VCP cihly Sendwix KM Beta 175 mm+ 240 EPS, zateplení stropu vatou 300 mm, v podlaze 140 mm EPS. Okna dřevěná, profil 92 mm, trojsklo, Uw 0.89 - 1.2 W/m2K. TZ nemám spočteny, nicméně v PENB se píše: hodnocení budovy B, měrná vypočt. roční hodnota energie = 86 kWh /(m2.rok); celk. vypočtená roční dodaná energie v GJ = 40,5, z toho 63% vytápění, 23,4% TUV, zbytek světla.
Podlahová plocha = 131m2. Klimatické pásmo Opava. Půdorys obdélník, bungalov bez obytného podkroví, 16m x 9,2m. Na severní straně žádné okno, kuchyň + obytná část na jižní straně, na západní straně "francouzská" okna, vstup z východu.

Budu rád, zda mi některý z odborníků zde na fóru pomůže buďto s výpočtem TZ anebo mne alespoň utvrdí v myšlence, že se rozhoduji správně. TČ jsem záměrně vyloučil. Plyn mám sice na pozemku a je možné se na něj napojit, ale z důvodu použití VCP a jejich AKU schopností jsem ujišťován, že volím dobře také s ohledem na nízký el. tarif a s tím spojenou spotřebou ostatních spotřebičů. Náklady na pořízení této formy topení včetně ohřevu TUV jsou do 100 000 max.

Děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

14 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.