Zateplení 5cm EPS na Heluz Family 44

Rubriky:

Reklama
JM Jaroslav Mahr @jaroslav.mahr před 10 roky16.03.2014 10:25:00
Zateplení 5cm EPS na Heluz Family 44

Dobrý den,
Chtěl bych se zeptat nějakého odborníka na otázku Zateplení 5cm EPS na Heluz Family 44.

Máme postavený RD z cihel Heluz Family 44 na pěnu, topení přes TČ vzuch-voda (Mitsubishi Zubadan power inverter) Akumulační nádrž 600l a Rekuperace Atrea - DUPLEX RK3-EC. Okna 9komorová trojsklo.

Letos se chystáme udělat fasádu,kde jsme původně měli v plánu nezateplovat a tudíž jsme tomu přizpůsobily celou konstrukci domu včetně osazení oken. Z finančního hlediska jsem však propočítal, že omítka/lepidlo+perlinka/silikonová probarvená omítka nás výjde asi o 15 000 dráž než 5 cm EPS polystyren/lepidlo+perlinka/silikonová probarvená omítka. Z hlediska stavební připravenosti se zdráháme použít EPS širší než 5 cm aby jsme neměli moc utopená okna.

Takže teď k otázce: Myslíte si že by mohl nastat nějaký technologický/technický problém (kondenzace vody apod.) když použijeme 5cm EPS?
Všude se setkávám že zateplení 5cm není dostačující už kvůli té kondenzaci vody, kdy rosný bod je stále ještě ve zdivu a můžou vznikat plísně, ale na druhou stranu se nikde neřešilo zdali je to možně když se v RD používá rekuperace. Všichni doporučují zeteplit alespoň 10cm aby to mělo efekt, ale mě ve finále nejde tak o to zateplení jak o realizaci fasády v přijatelném cenovém rozsahu.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.