Automaticky kotel drevo/peletyVybiram kotel na rekreacni objekt - hajenku s obytnou plochou asi 250m2. Prizemi ma kamenne zdi s tloustkou 1m, nezateplene, podkrovi je zateplene15cm vata. Aktualne jsou v objektu kachlova kamna, akumulacky, nekolik primotopu a 2 dalsi kamna na pevna paliva v pokojich. Vzhledem ke kamennym zdem je docela problem v zime vytopit prizemi rychle - kamen akumuluje teplo a trva vice nez den pri maximalnim vykonu topeni, nez se dostane teplota pres 20 stupnu.
Z toho duvodu jsem se rozhodl predelat kompletne topeni - hledam reseni s podporou automatickeho rizeni pres internet/gsm. Mame spoustu dreva, takze hledam kombinaci drevo/pelety (drev v dobe, kdy budeme na hajence, pelety v automatickem rezimu kdyz budeme mimo k temperovani plus vyhrati pred prijezdem). Kotlem bych resil i tuv (predpokladam minimalne 1000l aukulacku s vymenikem pro ohrev tuv).
Muzete mi doporucit nejake bezproblemove kotle? Jsem si vedom, ze pozadavkem na dalkove ovladani se zameruji na vyssi tridu, ktera je i financne narocnejsi, chci, aby to bylo topeni na minimalne 20 let, spise radeji dele. Diky za kazdou radu.