Automaticky kotel drevo/pelety

Reklama
Automaticky kotel drevo/pelety

Vybiram kotel na rekreacni objekt - hajenku s obytnou plochou asi 250m2. Prizemi ma kamenne zdi s tloustkou 1m, nezateplene, podkrovi je zateplene15cm vata. Aktualne jsou v objektu kachlova kamna, akumulacky, nekolik primotopu a 2 dalsi kamna na pevna paliva v pokojich. Vzhledem ke kamennym zdem je docela problem v zime vytopit prizemi rychle - kamen akumuluje teplo a trva vice nez den pri maximalnim vykonu topeni, nez se dostane teplota pres 20 stupnu.

Z toho duvodu jsem se rozhodl predelat kompletne topeni - hledam reseni s podporou automatickeho rizeni pres internet/gsm. Mame spoustu dreva, takze hledam kombinaci drevo/pelety (drev v dobe, kdy budeme na hajence, pelety v automatickem rezimu kdyz budeme mimo k temperovani plus vyhrati pred prijezdem). Kotlem bych resil i tuv (predpokladam minimalne 1000l aukulacku s vymenikem pro ohrev tuv).

Muzete mi doporucit nejake bezproblemove kotle? Jsem si vedom, ze pozadavkem na dalkove ovladani se zameruji na vyssi tridu, ktera je i financne narocnejsi, chci, aby to bylo topeni na minimalne 20 let, spise radeji dele. Diky za kazdou radu.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

38 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.