spočítání tepelné ztráty podle skladby materiálu

Reklama
spočítání tepelné ztráty podle skladby materiálu

Dobrý den mám takovou otázku, dá se nějak spočítat TZ když znám skladbu podlah zdí stropů, okna...
Jde mi o to severní a jižní stěna je tvořena 60 cm cihel...a okna jsou nyní
výplň : Climaplus =4-16-4 Ar Ug=3D1,1, standard =80mm-7kom.otv.dovnitř, rám : SL7 okenní =68/76mm 7kom.
sk.profilů:=SALA_ST
a 2 okna budou dovyměněna za
Climatop 4-16-4-16-4 Ug=0.6, standard 80mm-5kom.otv.dovnitř
rám : SL okenní 68/76mm 5kom.
Severní a jižní stěnu bych chtěl zateplit ytong multipor 10 cm...skladba stropu viz. foto a skaldba podlahy EPS 100z 13cm a 5 cm anhydrit. pod námi sklep s vyměněnými okny za plastové a nad námi další obývaná patra. Jde mi o to, že na 60m2 je již podlahové topení a řeším otázku zda ho dát i do zbylých 40m2 zda bude tepelná ztráta tak malá, že mi to byt vytopí, jedná se o 60W/m2. Mám obavu z toho, že investuji i do podlah nových obkladů, krytin a budu muset tak jako tak dále topit plynem, který jsem chtěl zrušit a nakoupit dřevo časem nechat vyvložkovat komín a pořídit krbovky...ale to až za déle...
Můžete mi poradit zda se to dá či nedá spočítat. Zkoušel jsem tady kalkulačky, ale k ničemu jsem se nedobral, ještě doplním, že v bytě je nyní jako hlavní zdroj vytápění plyn a ohřev vody je zásobník v kotli, ale nyní je i byt díky el. podlaze na části bytu v D45..takže se platí velký paušál za el i plyn... spotřeba plynu se starými okny a podlahami byla 23 300 kwh.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

21 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.