Ekvitermní regulátor, snímače a napájení

Rubriky:

Reklama
Ekvitermní regulátor, snímače a napájení

Dobrý den,

obracím se na Vás s dotazem ohledně ekvitermního regulátoru, snímačů a jejich napájení.

V projektu mám psáno: "Systém bude řízen ekvitermním regulátorem SIEMENS s ovládacím panelem umístěným v obytné místnosti. Venkovní teplotní čidlo je umístěno na severní obvodové stěně RD. Čidlo vnitřní teploty je umístěno ve středu dispozice domu, které bude blokovat běh čerpadla, případně přestaví polohu trojcestného směšovacího ventilu do krajní polohy – ve vazbě na vzniklý požadavek."

Aktuálně se pokládají rozvody teplovodního vytápění a začal jsem trošku zmatkovat, jestli jsem na něco nezapomněl, hlavně na napájení čidel. Rozvody ele i štuky už jsou hotové všude, podlahy budu betonovat příští týden. Nerad bych poté zjistil, že je potřeba někam vést podlahou káblik na ona čidla či přidělat další zásuvku.

Může mi někdo znalý popsat, jak toto celé vlastně funguje, příp. poslat odkaz na obrázek se laickým zapojením? A také co je potřeba ke stavební připravenosti na tento systém? Uvítal bych něco v hodně jednoduchém smyslu jako "vnitřní čidlo potřebuje CYKY kabel odvedený do technické, kde se zapojí do regulátoru, zásuvku ne, protože beží na baterii, venkovní čidlo to samé, ekvitermnímu regulátoru stačí 220 V".

Ekvitermních regulátorů od Siemens jsem našel několik zde: http://www.zefin.cz/cs/Produkty/ekviterm… Ale absolutně netuším, který by se hodil pro můj způsob zapojení:)

Jinak nějaké info: vytápění elektřinou, topnou patronou nebo elektrokotlem, TZ 2,5 kW, teplovodní vytápění Rehau. Ele je zatím jediný zdroj vytápění i ohřevu TUV, do budoucna přibudou možná solární panely či TČ.

Děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

9 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.