Zateplení ploché dvouplášťové střechy

Rubriky:

Reklama
Zateplení ploché dvouplášťové střechy

Dobrý den, poprosím zkušenější o radu. Rekonstruuji starší rodinný dům z 80. let a jako první chci zateplit plochou dvouplášťovou střechu. Jako vrchní krytina je použit plech, pod ním je dřevěné bednění, pak je vzduchová mezera v nejvyšším místě vysoká 55 cm, v nejužším místě 35 cm, o délce 660 cm - jedná se celkem o 9 pruhů o šířce 110 cm oddělených mezi sebou vazníky. Pod vzduchovou mezerou je vrstva skelné vaty 3 cm a asfaltový papír, pak už je opět dřevěné podbití z prken, rákos a omítka. Vzhledem k tomu, že budu dělat nové stropy z SDK desek, otevřel jsem mezistřešní prostor zevnitř z místnosti. Vzhledem k členitosti prostoru jsem se rozhodl pro foukanou izolaci min. 25 cm, celuózovou vlnou climatizer plus.
Zevnitř místností pod SDK samozřejmě přijde parozábrana, tedy kromě chodby, kde je strop obložený palubkami a chci jej zachovat.
Jedná se mi o to, že vzduchová mezera byla do teď neodvětrávaná, nejsou zde žádné otvory a dřevěné bednění pod plechovou střechou je v pořádku. Já bych ale raději udělal v každém pruhu otvor krytý mřížkou v nejvyžší i nejnižší části aby se mohla případná vlhkost vysrážená na plechové střeše odpařit. Jak by měli být ty větrací otvory velké?
Předem moc děkuji za rady.
Martin

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.