Zateplení ploché dvouplášťové střechyDobrý den, poprosím zkušenější o radu. Rekonstruuji starší rodinný dům z 80. let a jako první chci zateplit plochou dvouplášťovou střechu. Jako vrchní krytina je použit plech, pod ním je dřevěné bednění, pak je vzduchová mezera v nejvyšším místě vysoká 55 cm, v nejužším místě 35 cm, o délce 660 cm - jedná se celkem o 9 pruhů o šířce 110 cm oddělených mezi sebou vazníky. Pod vzduchovou mezerou je vrstva skelné vaty 3 cm a asfaltový papír, pak už je opět dřevěné podbití z prken, rákos a omítka. Vzhledem k tomu, že budu dělat nové stropy z SDK desek, otevřel jsem mezistřešní prostor zevnitř z místnosti. Vzhledem k členitosti prostoru jsem se rozhodl pro foukanou izolaci min. 25 cm, celuózovou vlnou climatizer plus.
Zevnitř místností pod SDK samozřejmě přijde parozábrana, tedy kromě chodby, kde je strop obložený palubkami a chci jej zachovat.
Jedná se mi o to, že vzduchová mezera byla do teď neodvětrávaná, nejsou zde žádné otvory a dřevěné bednění pod plechovou střechou je v pořádku. Já bych ale raději udělal v každém pruhu otvor krytý mřížkou v nejvyžší i nejnižší části aby se mohla případná vlhkost vysrážená na plechové střeše odpařit. Jak by měli být ty větrací otvory velké?
Předem moc děkuji za rady.
Martin