Vyhledávání
Naše další weby
Dobrý deň,
chcel by som sa spýtať, na vodorovne prasknutú omietku. Mám bungalov rozmer 9x13, postavený z Ytongu a v podstate na obvodových stenách mám cca vo výške 1,6m vodorovne popraskanú omietku. Na niektorých stenách mám aj 2 praskliny nad sebou v rozostupe 25cm (prasklina je vždy v spoji medzi jednotlivými radami Ytongu 30cm). Z vonkajšej strany ešte nie je fasáda a medzi radami nič nevidno. Je problém v omietke samotnej alebo môže byť problém v krove? Krytina je Bramac. Prevedenie krovu je valbový (šikmina na všetky strany), sklon 25 stupňov. Veniec nad obvodovými stenami je 15cm vysoký, 30cm široky. Na ňom pomúrnica 16x18cm. V strede je postavená stolica na nosných priečkach. Krokvy sú 10x18cm a klieštiny sú 6x18cm.
Ak áno, tak čím zosíliť rozpon krovu?
Ďakujem za odpovede.
Zrejme to je spôsobené sadaním stavby. Niektore miestnosti som už medzitým premaľoval a trhliny skoro nie je vidno.…
před více než rokem
povedal by som, že trhliny "pracujú" minimálne. V obývačke sa mi ešte objavila taká väčšia rohová - ako je…
před více než rokem
někdo dává na porfix a ytong treba EPS což se asi nijak neprojeví a zevnitř nemáte perlinku?
před více než rokem
18 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení