Jaký automatický kotel 4.třídy s dotací?

Reklama
Jaký automatický kotel 4.třídy s dotací?

Dobrý den, vzhledem k tomu, že Ústecký kraj na přelomu dubna/května vyhlásí další kotlíkovou dotaci, tak by jsme toho chtěli využít. Nyní máme v patrovém RD 130m2 dva kotle - jeden elektrický 11kW, který nepoužíváme a kotel Dakon FB20. Tepelné ztráty jsou necelých 11kW, letos ještě budeme zateplovat strop pod nevytápěnou půdou takže TZ určitě ještě klesnou.
Soustavu lze využít jako samotíž, ale nyní máme zapojeno u Dakona čerpadlo spínané trubkovým termostatem. V soustavě není žádný 3.cestný či 4.cestný ventil a není tam malý kotlový okruh. Vložil jsem nějaké starší foto ještě s nezapojeným termostatem u čerpadla.

Moje otázka zní, který kotel by jste mi doporučili pro využití kotlíkové dotace ve 4.třídě? Tuším že jsou na seznamu 4. Benekov C16, Cosmotherm U25, Kovarson Panther 20 a Lazar Uni Komfort UK24.

A ještě na kolik přibližně může vyjít instalace kotle do naší kotelny?

Děkuji!

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

12 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.