zateplení,napojení soklu a fasádyDobrý den všem.Hledám a nenacházím odpověď,tak jsem se rozhodl vás oslovit.(možná jsem hledal špatně)
Budu zateplovat starý dům a již jsem zateplil sokl Perimetrem 80 mm tloušťky, do zámrzné hloubky a nad terénem je asi 30cm.
Sokl byl odskočený od zdi domu 8-10 cm ven.V nadzemní části jsem prostor (dutinu)mezi Perimetrem a zdí vyplnil extrudovaným polišem a zapěnil.(celkem ode zdi domu až 18 cm)
Jak napojit fasádní polystiren na soklový Perimetr ?
Vydedukoval jsem asi 3 možnosti.Nutno dodat ,že dům je postaven z plných cihel ,síla stěn 45 cm,plastová okna zapuštěná 12 cm dovnitř se kterými už nebudu hýbat.Domek je plný tepelných mostů-beton.překlady,íčka,balkon
1.řešení) nechat vyrobit oplechování Perimetru s přesahem na okapničku.Fasádní polystiren 12cm (10 tis.Kč za plech)
2.)Fasádní pol. 16 cm,nechat vyrobit jen okapničku do Z s nalepením pod lepidlo a omítku fasády(možnost vylomení,utržení,apod-děti)
3.)koupit fasádní polyš 20cm(+10 tis.Kč oproti 12 cm=cena oplechování) tím vyřešena okapnička,ale okna zapuštěná jak v bunkru
Myslím že nejsem první ani poslední,ale stále pátrám.Snad vás něco napadne,nebo i jiné řešení.Snad už se někdo s něčím podobným setkal.Za podněty předem děkuji.