Dakon automat na uhlí a peletyAhoj DAKOŇÁCI
v Prosinci jsem koupil automat na pelety a uhlí.
Chci se podělit s mými zkušenostma s DAKONEM
když jsem se rozhodoval co koupim tak jsem měl 2 alternativy ATMOS na pelety a automat DAKON,
po recenzich jsem šel do dakonu ale zřejmě jsem udělal chybu.
během provozu tří měsícu mi dvakrát se střihl sřižný kolík no vlastně měli tam šroub.
výměna hlučné převodovky, výměna hlučného motoru, zasekly ventilátor.
Nyní řeším příliš hlučnou -rezonující násypku.
A co se týká spotřeby tak na mne jdou mdloby pokaždé kdy jdu do kotelny.Za čtyři dny mi stopí 150kg při ohřecu 200l bojleru a na domku mám ztrátu 14KW kdy při minimálním výkonu 45st a čtyřcestný ventil je otočen nastaven na 1/4 myslím si že při takovém to temperování by měla násypka kvalitních pelet vydržet aspoň 10 dnů ale jak mám zkušenost tak je mi s DAKONU na blití.
v tech. listech se píše že spotřeba paliva vydrží tři dny při alternativním výkonu teda 25KW by měl být ten výkon.
Zkoušel jsem i telotu nastavit 50,55,60,65st. ale spotřeba séjná.Nyní mám pokojový termostat tak jsem zvědav.
Rád bych se dozvěděl jestli jen má mám takovou smůlu na šunty nebo i někdo jiný, je na tom podobně jako já. Rád bych se dozvěděl jaká by měla být optymální spotřeba při maximálním útlumu jen na bojler a čtvrtinový výkon.Neví někdo přoč je kotel v útlumu a dopravník stále spíná co 6 sekund?Je normální aby motor dopravníku při minimálnímprovozu se hřál na cca40st?
předem děkuji všem za odpověď a zkušenostmi.
Jan Mitáš