ANKETA ke kontrole spalinové cestyReaguji na chvály hodnou snahu p Ing. Bechyně zjistit názor na tuto problematiku. Vyplnil bych to ale celkem je to zbytečné z mé strany, protože pro všechny kolonky mám odpověď NE (a navíc chce to e-mail).
S kontrolou spalinové cesty mám ty nejhorší zkušenosti. Dělala se za 15 let 2x a to před spuštěním kotle a po výměně za tutéž značku. Tomu prvnímu kominíkovi následně odebrali oprávnění vůbec něco kontrolovat. Ta druhá kontrola kromě enormního předražení také vypadala komicky. Nebylo nutné se vůbec podívat do komína (odůvodnění, nemám sebou zrcátko). Navíc jsem byl sprdnut servismanem, že tam není nějaký štítek o kontrole.
Z mého pohledu bych uvítal v 21. století zákon nařizující instalaci čidla CO (nebyli bychom ale první krajina) a tím by se ukázalo, co skutečně může zabránit otravám z CO.
Taktéž bych uvítal ještě důležitější nařízení a to kontrolu kotle každoročně plynoservisem. To ostatně dělám každoročně aniž by mne to někdo nařizoval a vyplatí se mne to aniž to budu dopodrobna rozvádět proč.
https://vytapeni.tzb-info.cz/kominy-a-ko…