Složení nové podlahy ve sklepě

Reklama
Složení nové podlahy ve sklepě

Dobrý den.
Prosím zkušenější o pomoc. Nevyužitý skoro nadzemní sklep se změní ve vytápěný sklad oblečení. Jsou tam stropy asi jen 202 cm, takže bych chtěl podlahu asi o 10 cm snížit + odizolovat polystyrentem.

Tady jsem udělal jednoduchý náčrtek současného a požadovaného stavu. Momentálně je tam jen asi 6 cm betonu a pod ním už zemina/navážka. To bych vyboural a vybral do hloubky asi -32 cm (10+6+10+6).

Rád bych se zeptal, zda je v tomto řešení nějaký problém, případně zda něco hrozí. Jde mi např. o tom, jestli nemohu nějak ohrozit základy, když to budu vybrané třeba těch 35 cm. S vlhkostí by tam problém snad být neměl. Sklep je úplně suchý a žádná hydroizolace tam teď není. Já tam dám lepenku. Je to na kopci.

Nejsem stavař a vím jen co jsem si přečetl. Proto se omlouvám, pokud tady říkám nějaké blbosti. Tu podlahu mi bude dělat zedník, který ale dle mého názoru, taky není žádný znalec a rád bych si všechno ověřil.

Díky moc za případnou radu.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.