YouTube - WTA - Sanace vlhkého zdiva a…
Ošetření vzlínající vlhkosti, vodoodpudivý krém v praktickém balení je pomocí jednoduché pistole aplikován do otvorů vyvrtaných do spáry zdiva. Tam penetruje...
Dobrý den.
Prosím zkušenější o pomoc. Nevyužitý skoro nadzemní sklep se změní ve vytápěný sklad oblečení. Jsou tam stropy asi jen 202 cm, takže bych chtěl podlahu asi o 10 cm snížit + odizolovat polystyrentem.
Tady jsem udělal jednoduchý náčrtek současného a požadovaného stavu. Momentálně je tam jen asi 6 cm betonu a pod ním už zemina/navážka. To bych vyboural a vybral do hloubky asi -32 cm (10+6+10+6).
Rád bych se zeptal, zda je v tomto řešení nějaký problém, případně zda něco hrozí. Jde mi např. o tom, jestli nemohu nějak ohrozit základy, když to budu vybrané třeba těch 35 cm. S vlhkostí by tam problém snad být neměl. Sklep je úplně suchý a žádná hydroizolace tam teď není. Já tam dám lepenku. Je to na kopci.
Nejsem stavař a vím jen co jsem si přečetl. Proto se omlouvám, pokud tady říkám nějaké blbosti. Tu podlahu mi bude dělat zedník, který ale dle mého názoru, taky není žádný znalec a rád bych si všechno ověřil.
Díky moc za případnou radu.
4 odpovědi
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení