Opravy stávajících omítek

Reklama
Opravy stávajících omítek

Dobrý den,
provádím rekonstrukci bytu a potřeboval bych poradit, co se stávajícími vnitřními omítkami. Byt je ze 60. let zděný z CDm, omítky jsou asi vápenné. Na jedné stěně se vyskytují i tři různé stavy.
1. Jádrová omítka i štuk drží dobře – větší část bytu
2. Štuk šel lehce odstranit a jádrová omítka drží, ale není pevná a drolí se
3. Všechno je dole až na cihlu.
Tam, kde drží i štuk, bych pouze oškrabal malbu a znovu vyštukoval. Tam, kde je všechno dole, udělám novou jádrovou omítku a štuk.
Nevím si rady v místech, kde je štuk pryč, omítka sice drží ale drolí se. Zedník mi poradil, abych drolící se omítku nastříkal nebo natřel zpevňující penetrací, že se prý omítka zpevní a drží perfektně. Poté stačí naštukovat. Na stropy budu dávat SDK podhled, jedná se tedy pouze o stěny.
Prosím tedy o radu. Mám provést penetraci nebo mám vše oťukat až na cihlu? Mám to vše překrýt perlinkou a lepidlem nebo stačí štukovat rovnou na ošetřenou omítku?
Mockrát děkuji za rady, s pozdravem Honza

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.