Izolace pod krokvemi - krokvový nástavec / vs dvojitý rošt / vs prohloubení krokve prknem

Reklama
TF Tonda Filip @tonda.filip před 10 roky03.05.2014 01:20:00
Izolace pod krokvemi - krokvový nástavec / vs dvojitý rošt / vs prohloubení krokve prknem

Řeším sádrokarton v podkroví na klasické sedlové střeše a chtěl bych se zeptat na konstrukci roštu pod krokvemi. Dospěl jsem ke skladbě:
- 16cm mezi krokve
- 16cm pod krokve do nějaké podkonstrukce
- na podkonstrukci parozábranu
- na konstrukci s parozábranou na přímý závěs CD profily a do instalační mezery cca 5cm vaty
- na to sdk desky (nechci provrtat parozábranu šrouby od sdk desek)

Rigips doporučuje krokvový nástavec, ale v diskuzích jsem vyčetl, že se to špatně chytá do roviny a stavěcím třmenem se to pak těžko vyrovnává.

Knauf nástavec nemá, tak mi doporučil prodloužit "hloubku" krokve klasickým prknem přidělaným z boku krokve. S 16cm prknem se dostanu tak na 10cm izolace, takže pro 16cm izolace by prkno muselo být tak 23cm. Na prkno by se chytla parozábrana, přímý závěs, CD a desky.

Ještě mě napadlo, jestli se nedá udělat podkonstrukce z CD na krokvových závěsech (kolmá na krokve) nad kterou bych nacpal těch přidaných 16cm vaty. Na CD by se chytla parozábrana a k CD se na přímých závěsech přidělají další CD ve stejném směru. Není to blbost?

Máte některou z těchto variant? Jak to funguje a není s tím nějaký problém? Jak to bylo pracmé? Jak se přidělávala vata? Čím jste ji vázali? Co je podle vás lepší? Co byste příště udělali jinak? A nepřihodili byste pár fotek?

Jak jste dělali úžlabí (spoj dvou šikmin)? Koukal jsem na to v knížce a není tam pořádně vidět detail. podle mě se ty závěsy musejí zohybat, aby to z toho CD nevypadlo.
Jaké jsou fígle pro udržení roviny na šikmině?

dík

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

16 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.