Výběr domovního rozvaděče (el. + data)Zdravím,
aktuálně s projektantem dáváme dohromady elektroinstalaci a potřeboval bych pomoci vybrat vhodny domovní rozvaděč.
Celá instalace bude řešena formou "inteligetního" domu, pro začátek bude tedy řízeno osvětlení, postupem času se bude rozšiřovat, takže je potřeba poměrně dost pozic pro moduly. Celou automatizaci by měl obstarávat systém Fox od Tecomatu. Odhadem tedy dimenzovat rozvaděč na cca 130 modulů?
Dále by bylo fajn kdyby se do toho rozvaděče dal umístit i datový okruh, tím myslím rozvody TV/SAT a LAN. Viděl bych to na jednoduchý patch panel s cca 25 porty a k tomu switch. Na tv/sat jsem našel switche na din lištu (http://www.legrand.cz/rozvod-televize) takže asi něco takového?
Koukal jsem na řešení co dodávají firmy realizující chytré instalace a vesměs to mají pohromadě v jedné velké skříni. Našel jsem u HAGERu typ Univers.
Doporučil by někdo z vas nějakou konkrétní skříň co by to řešila? Nebo se vyhnout "all-in-one" a oddělit instalaci do vícero skříní? Vše sem původně plánoval umístit do technické místnosti aby to bylo po ruce a zbytečně nezasahovalo do obytných prostor.
Instalace bude realizována v malém domě s podlahovkou cca 100m2. Projekt bude samozřejmě zpracovávat projektant, ale rád bych měl v tomto vybráno abych se s ním mohl rovnou domluvit co tam bude osazeno.