Regulace PT

Rubriky:

Reklama
Regulace PT

Dobrý den.

Chtěl bych poprosit o názor na provedení teplovodního PT. Zdrojem bude pravděpodobně TČ vzduch/voda, vytápěna budou 2 podlaží (ne všude) a část podkroví.

Do jednotlivých místností jsou (zatím) projektovány prostorové termostaty (chtěl bych ale minimálně regulaci několika místností sdružit do větších celků). Vím, že je téma regulace podlahovky a zbytečnosti termostatů poměrně "kontroverzní" téma, načetl jsem k tomu kde co, nicméně mi nejsou jasné dvě věci:

- jak v systému "bez regulace" zajistím odpovídající teplotu v ložnici 24 hod denně - přes den by tam měla být +/- komfortní teplota (aby se tam dalo pobývat), v noci pak co nejchladněji (v současnosti máme v noci v zimě v létě otevřené francouzské okno na balkón, čili máme na spaní dost frišno); jsem si vědom setrvačnosti PT a s tím souvisejících problémů, nicméně včasným odstavením PT v ložnici již ke konci odpoledne lze, spolu s nuceným větráním, alespoň nějakého efektu dosáhnout;

- pokud by byl celý RD jen jedna regulační zóna, jak by bylo možné reagovat na různou a měnící se aktuální situaci v průběhu dne v místnostech a) na severu a na jihu a b) v přízemí a v podkroví (slunce udělá své)?

Vyregulování PT jen pomocí ventilů asi zas až taková sranda nebude, změny jsou dělány od oka, v podstatě stylem pokus-omyl. Nebo se mýlím?
Potom mi přijede "paneláková" návštěva, která bude v 20-21°C mrznout, a v tu chvíli mi bude vyregulování k ničemu.

Radiátorový okruh jsme postupně z důvodu zbytečných komplikací vyloučili.

Děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

63 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.