Plynový kotel pro garsonku 21m - vytápění a TUV

Rubriky:

Reklama
Plynový kotel pro garsonku 21m - vytápění a TUV

Dobrý den,

rád bych požádal zdejší odborníky o radu s výběrem plynového kotle do velmi malého bytu (21m čtverečních, výška stropu 2,9m), který by měl zvládat vytápění i ohřev užitkové vody. Místnost je v posledním patře pod rovnou střechou, tři stěny jsou obvodové stěny domu, pouze čtvrtá stěna sousedí s chodbou. Obvodové stěny jsou relativně slabé (jedna dokonce pouze 15 cm). Předpokládám, že tepelné ztráty budou vysoké. Umístění v centru Prahy (Praha 1).
Neboť jde celkově o malý prostor využívaný k bydlení, musím volit turbokotel, a protože do místnosti plánuji pouze jeden radiátor a žebřík do malé koupelničky, neuvažuji o kondenzačním kotli.
Z mnoha přínosných diskuzí zde na webu jsem vyčetl, že by kotel neměl být předimenzovaný, aby nedocházelo k jeho nadměrnému opotřebování. Proto jsem zavrhl kotel o vysokém výkonu s průtokovým ohřevem TUV a spíše mám představu o kotli s nižším výkonem (cca 12 kW) a vestavěným zásobníkem. Nalezl jsem kotel Protherm 12KTZ se zásobníkem 45 L. Jde prosím z poskytnutých informací o vhodnou variantu?
Nevýhodou zmíněného kotle je jeho velikost, neboť v prostoru skutečně malé koupelny je pro mne každý ušetřený centimetr velmi důležitý. Jak minimálně velký zásobník je potřeba, aby byl zajištěn plný komfort při sprchování ve sprchovém koutu bez současného odběru v jiném místě (umyvadlo, dřez)? Mohli byste mi prosím případně doporučit nějaké konkrétní modely kotlů s vestavěnými zásobníky, které by vyhovovaly popsaným požadavkům, či mne opravili v mých úvahách. Velmi děkuji!

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.