Teplota vody v bazénu.

Rubriky:

Reklama
JV Josef Vávra @josef.vavra před 10 roky06.06.2014 09:52:00
Teplota vody v bazénu.

Splnit nároky mé ženy je mnohdy poměrně těžké. Chce mít čistý teplý bazén(ek) sama pro sebe a samozřejmě bez chemie. Ten bazén se samozřejmě musí dát odstěhovat v případě zrodu jiného nápadu v její hlavě. Zatím jsme na začátku řešení. Na zkoušku zatím zvítězilo obyčejné vemeno průměr 3 metry, hloubka 60 cm. Podklad je 5 cm extrudovaného polystyrenu, krytí je obyčejná folie s dvěma špunty ze zbytku fasádního polystyrenu pro zajištění vzduchové mezery. Pro správný popis toku energií bylo nasazeno online sledování teplot 10 cm pod hladinou a na dně, tedy 60 cm pod hladinou. Nyní již zrušeno, sondy užité pro jiné měření. Voda je bezfosfátová, letos ošetřená jednou lžící přípravku chloršok.
Noční gradient chladnutí 0,3 st/hod při teplotě vody 23 st a teplotě okolí 8 st. Nyní v 9:30 teplotní růst 0,3 až 0,5 st/hod vlivem slunečního svitu.
Zda se podaří ještě něco zlepšit netuším. Toto je zkouška. Výsledky by měly být aplikovatelné v podstatě beze změny na libovolně větší bazén. Teploty vzduchu velmi dobře souhlasí s http://pocasi.divoch.cz/praha.php
Edit: Výsledky uloženy, ve volném čase budou zpracovány.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.