Rekonstrukce topení

Reklama
Rekonstrukce topení

Dobrý den.

Jelikož mi topenář po zběžné prohlídce sdělil,že stávající topná soustava již nevyhovuje,chtěl bych se zde poptat zkušenějších co by mi byli schopni poradit.Přijde tedy na rekontrukci.
Má současná soustava obsahuje starý plynový kotel Destila 18 a rádiátory nejspíše nějaké průmyslové(jsou to takové s žebrováním jako na chladiči a z venku vypadají jako stará karma).Systém je samotížný.
Dům je zateplen ze západní strany polystyrenem 10cm,dům byl upravován před 4 lety.Okna jsou plastová(profil je Rehau,blíže nevím).Síla stěn je cca 40cm.Střecha plochá,zateplená.Dům je celopodsklepený,suchý s plochou obytné části 150 m2.

Dům jsem koupil loni na podzim a topení bylo opravdu chabé v zimě z hlediska výkonu.
Od předchozí majitelky mám zjištěno,že protopila cca 25MW za rok při teplotě 21°C.

Jelikož jsem se do domu přestěhoval od rodičů kde jsme vždy topili v kotli na tuhá paliva,chtěl bych si zachovat i tuto možnost,mít tedy kotel jak na plyn,tak i na tuhá paliva.Dům to umožnuje,má 2 komíny a dost místa pro 2 kotle v kotelně.
Chci se zeptat zda je tato možnost realizovatelná a za jakých podmínek.
Ještě dodám,že chci do soustavy připojit kombinovaný bojler na TUV.
Touto oblastí se zabývám prvně,tak omluvte případné nedostatky,děkuji.
Děkuji za rady a názory.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

16 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.