Zahradni domek betonovo - cihlovy
Dobrý den, prosím o pár rad. Mám starší cihlový zahradní domek který je v dezolátním stavu (prasklý roh, shnilá střecha atp) - chtěl bych ho zbořit a postavit znovu. Domek je cca 4x5m2, pultovka, cca 4m vysoký a za zadní stěnou je za ním postavena zeď cca 2,5m vysoká postavená z takových těch starých betonových kvádrů. Budu strhávat nejen domek, ale i tuto zeď, protože je v nejvyšším bodě nahlá cca 5-10 cm směrem do ulice. Mám v plánu následující a prosím o komentáře: Zbourat jak zeď, tak i domek. Mrknout jak vypadá základ pod zdí (asi se pohnul, když je zeď nahlá do ulice). Dostat se na základy domku (předpokladam kameny), dát 25cm vysoké dřevěné bednění (nový domek bude mít zhruba stejný půdorys, možná bude menší), dát 2 vrstvy kari sítě (jakou velikost a vzdálenost?), nechat si dovézt 6 kubíků (pokud jsem počítal správně) betonu mixem (jaký typ betonu? / zavlhlý / tekutý?) a vlít beton do bednění. Počkat 14 dní na vytrdnutí, navařit IPU, do prvních několika šárů použít místo cihel betonové kvádry ze zmiňované zídky, doložit starými očištěnými cihlami, věněc, na jednu stranu naskladat cca 1m navíc (sklon pultové střechy) 2x pozednice (jedna na věnci, druhá o tem metr výš přímo na zdivo), krokve, záklop, plechová střecha. Ve finále pořídit co nejlevnějsí a nejlehčí cihly (jaké?) na zídku plotu. Uvažoval jsem, že bych tu zídku nestavěl a pouze posunul domek směrem do ulice, tzn zadní strana domku by byla jako zeď, ale mám strach, aby to pak neprasklo a nespadl domek (nevím v jaké kondici bude základ pod zdí, ale minimalne bude složen z jiných materiálu nežli základ pod domkem a to už asi nebude správně). Nebo myslíte, že když těch 25cm vysokou betonovou desku udělám i na stávající základ pod zídkou, tak se to nezlomí, pokud tam postavím pouze domek kde jeho zadní strana bude sloužit jako zeď? Děkuji