Náhrada kanalizační šachtyDobrý den. Mám na pozemku betonovou kanalizační šachtu, do které je svedena odpadní splašková i dešťová voda. Do šachty je to svedeno z mého domu a ze sousedních 4 domů. Ze dvou domů je to vedeno jedním potrubím pod mojí firmou a hned na jejich pozemku u základů mají svou šachtu. Problém, který je potřeba vyřešit je následující - nahradit tu kan. šachtu na mém pozemku pevným potrubím s tím, že by se revizní otvory vyvedly pro každé zbývající napojení samostatně. Moje představa je taková, že se vytvoří na odtokovém potrubí soustava bočních napojení tak, aby do páteřního potrubí vedlo napojení z jednoho domu a současně se dalším Y napojením vyvede potrubí jako kontrolní vstup, případně vstup pro tlakové čištění. Celá ta kanalizační soustava není v majetku nikoho, protože to bylo vybudováno za totáče na popud jednoho snaživého nájemníka ve znárodněných domech. Nic není zapsáno ani na listech vlastnictví na katastru a ani VaK to nemají vůbec nikde podchyceno. Nicméně, v této fázi mě zajímá pouze možnost technického řešení, právní stránka věci bude na pořadu v případě, že se dá realizovat tak, aby můj pozemek byl schopný zastavění. Nyní to mám tak, že mohu zastavět pouze tak 60 %. Díky.
S pozdravem Laďa