Ponorné tlakové čerpadlo - výběr

Reklama
MB Martin Blaha @martin.blaha707 před 10 roky21.06.2014 14:59:00
Ponorné tlakové čerpadlo - výběr

Zdravím,

potřeboval bych poradit s výběrem tlakového čerpadla pro čerpání vody ze studny (převýšení 4metry) na zahradu (další převýšení 2m). Celková délka potrubí cca 30metrů (rozvod trubka PE20+1/2"hadice). Podle výpočtu bych se měl dívat po čerpadle od výtlaku 30metů výš.

Na zahradě ho hodlám využít pro napouštění IBC nádrže a manuální zalévání rozstřikovačem doposud jsem používal malysh, který se odporoučel. Nyní bych chtěl používat i 3 kruhové rozstřikovače (každý min 0,7bar), které malysh neutáhl. Ve studni mám nainstalován hydrokontlorer Elpumps DSK 10.

čerpadlo chci s hladinovým spínačem (např. plovák)

moje typy jsou:


- Güde GDT 901
nejlepší poměr cena výkon, nečekám sice že takové čerpadlo bude věčné, ale zase bych nerad, aby bylo méně jak "jednosezóní"

-AL-KO DIVE 6300/4
má nejlepší výkon ze všech mnou vybraných, ovšem firma AL-KO na mě nepůsobí co by kvalitní značka navíc cena mi přijde zvláště pak s přihlédnutím ke značce vysoká

- Alfapumpy HC32 - 0,75
toto čerpadlo je můj favorit co se týče kvality, ovšem nevím, zda dokáže vytvořit potřebný tlak pro moje použití, jelikož je jedn jednostupňové

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.