Stavba plotu na hranici pozemku

Reklama
Stavba plotu na hranici pozemku

Dobrý den,
před dvěma lety jsem koupil v dobré víře od obce stavební parcelu a to za nemalý peníz. V současné době podávám stavební povolení na stavební úřad, kde mě paní úřednice konfrontovala, že nemůžu postavit plot na hranici svého pozemku, ale musím ho posunout o 1,5 metru dál - směrem do svého pozemku a to s odůvodněním, že příjezdová komunikace vedoucí k mému pozemku (ta je obecní) je široká pouze 5 metrů a ze zákona musí být obslužná komunikace široká min 8 metrů. Takže 1,5 m si musím posunout svůj budoucí plot já a 1,5 m můj soused naproti, jinak nám to ani neskolaudují. Já takhle přijdu o kus stavebního pozemku v hodnotě x desítek tisíc. Respektive bude stále můj - ale bude oddělen plotem a tím pádem na nic. Obec se tváří, že o tom nic nevěděla a nehodlá s tím nic dělat. Na rozšíření a zpevnění příjezdové cesty nemá peníze, takže tam dál zůstane jen štěrkem vysypaná polní cesta (vedená v katastru jako "ostatní komunikace") natož aby tam budovala nějaké chodníky. Takže tam zůstane na věky travnatý nevyužitý pás mého pozemku, který si nemohu oplotit. Teď se ptám: "Mohu senějak bránit?" Nerad bych tuto část pozemku prodával zpět obci, která by o něj beztak neměla ani zájem. Raději bych si svůj pozemek oplotil celý? Je nějaká šance? Prosím poraďte. Moc děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

11 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.