Stavba plotu na hranici pozemkuDobrý den,
před dvěma lety jsem koupil v dobré víře od obce stavební parcelu a to za nemalý peníz. V současné době podávám stavební povolení na stavební úřad, kde mě paní úřednice konfrontovala, že nemůžu postavit plot na hranici svého pozemku, ale musím ho posunout o 1,5 metru dál - směrem do svého pozemku a to s odůvodněním, že příjezdová komunikace vedoucí k mému pozemku (ta je obecní) je široká pouze 5 metrů a ze zákona musí být obslužná komunikace široká min 8 metrů. Takže 1,5 m si musím posunout svůj budoucí plot já a 1,5 m můj soused naproti, jinak nám to ani neskolaudují. Já takhle přijdu o kus stavebního pozemku v hodnotě x desítek tisíc. Respektive bude stále můj - ale bude oddělen plotem a tím pádem na nic. Obec se tváří, že o tom nic nevěděla a nehodlá s tím nic dělat. Na rozšíření a zpevnění příjezdové cesty nemá peníze, takže tam dál zůstane jen štěrkem vysypaná polní cesta (vedená v katastru jako "ostatní komunikace") natož aby tam budovala nějaké chodníky. Takže tam zůstane na věky travnatý nevyužitý pás mého pozemku, který si nemohu oplotit. Teď se ptám: "Mohu senějak bránit?" Nerad bych tuto část pozemku prodával zpět obci, která by o něj beztak neměla ani zájem. Raději bych si svůj pozemek oplotil celý? Je nějaká šance? Prosím poraďte. Moc děkuji.