Zpevnění betonového základu a izolace proti voděDobrý den, chtěl bych Vás požádat o radu ohledně zvětralého betonového základu u rodinného domku. Z důvodu vlhkosti sklepů jsem provedl v jedné místnosti osekání zbývající omítky, která vlhkostí neopadla a chtěl jsem provést nové sanační omítky. Jen po osekání staré omítky jsem zjistil, že stávající beton je zvětralý a drolí se :( Myslím si, že kdyby jsem na tento nesoudržný beton nanesl novou sanační omítku, tak ta by opadla jak vlhkostí tak i nesoudržným betonem. Proto chci provést z venkovní strany odkop základu a uložení nopové folie na základ a vysypání kamínku, aby jsem odstranil vlhkost z venkovní strany do sklepa RD.
Dále chci udělat, že by jsem v místnosti přizdil ke stávající zvětralé betonové stěně ztracené bednění tl. 15cm, kde by jsem roxory navrtal do podlahy skrz bednění, které by jsem provazoval s vodorovnými roxory, které by jsem taky dával do ztraceného bednění. Dále by jsem navrtal roxory do zvětralého betonového základu a to by jsem zapouštěl, také do ztraceného bednění např. po 0,5m. Taky jsem uvažoval, že by jsem mezi ztracené bednění
a zvětralou betonovou stěnu dal karisíť a tento prostor by jsem vylil řídkým betonem z potěráku.
Nevím jestli je tento způsob vhodný na opravu a taky nevím jestli je vhodné zvětralou betonovou stěnu např. omít wapkou a napenetrovat ? Nevím jestli stěnu penetrací neuzavřu a nebude
vlhkost zůstávat ve stěně a jestli penetrace nezpůsobí nějakou paseku ? Dále jsem uvažoval, že by jsem ztracené bedněné z vnitřní strany natřel izolací např. tekutá IPA, ale to by se mi vlhkost tlačila do sklepa jinudy ?
Předem Vám děkuji za rady