Větrání domu

Rubriky:

Reklama
Větrání domu

Dobrý den, aktuálně provádím rekonstrukci staršího domu. Rád bych vyřešil větrání domu. Nejde mi ani tak o energetickou úsporu, jako spíš o pravidelné větrání a odvod pachů a vlhkosti z domu a přívod čerstvého vzduchu i v době, kdy v domě nikdo není (většina pracovního dne) a také samozřejmě v zimním období (předpokládám, že rekuperace alespoň nějakou účinnost eliminování tepelných ztrát má). Z hlediska ceny a výkonu mě zaujala rekuperační jednotka od Regulusu HR100RS. Není příliš drahá a nějaký výkon přeci jen má. Dům je rozdělen na dvě poloviny, přičemž uvažuji od dvou nezávislých jednotkách. Každá polovina domu má cca 65 m plochy, tedy cca 165 kubických metrů objemu vzduchu.
1) Mě zajímá názor lidí, co tuto jednotku mají nainstalovanou (pokud tu tací jsou) a jejich zkušenosti s touto jednotkou.

2) Zda se s touto jenotkou nebude "hádat" digestoř s odtahem do komínu, či zda mám raději volit digestoř recirkulační.

3) S oběma dotazy souvisí i to, že v jedné z polovin domu bude instalován krb s krbovou vložkou (externí přívod vzduchu ze sklepa), zda to nemůže dělat nějaké problémy (např přisávání vzduchu z komína atd.) při běžící rekuperaci a při zapnuté digestoři s odtahem.

4)Možná trochu hloupý dotaz, ale přeci: Jednotka HR100RS má jen jeden ventilátor, tzn. že buďto žene čerstvý vzduch tlakem do místností a odtahy jsou vlastně řešeny přetlakem, nebo obráceně odsává odtahem vzduch z místností a čerstvý vzduch je přisáván podtlakem? Nikde jsem nenašel přesné technické parametry.

Děkuji za odpověď

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.