Navrh vykurovania-spajanie akumulacnych nadrzi.Dobry den ,
Chcel by som poprosit o radu s nasledovnym problemom.
Byvam v dome o rozlohe cca. 120m2.Dom obyvam rok a naklady na vykurovanie za minulu sezonu boli 3000€.
Dom je asi 50 rocny,nezatepleny ,tepelne straty cca 22kW a je vykurovany elektrokotlom ,-preto taka peke mastna suma.
Rekonstrukciu vykurovania som planoval spolu s komplexnou rekonstrukciou domu-to je asi o 3 roky.
Avsak suma 3000€ ma presvedcila o nutnosti rekonstrukcie vykurovania uz teraz.
Momentalne su v dome radiatory ,avsak po rekonstrukcii bude teplovodne podlahove vykurovanie.
Ako primarny zdroj tepla bude splynovaci kotol na drevo.
Zalozny zdroj tepla bude elektrokotol.
Poslednym planovanym zdrojom je Solarny system.
Planujem pouzit akumulacne nadrze-800L.Dva kusy,kvoli velkosti-vacsie mi do kotolne nevlezu .
Sytem potrebujem navrhnut pre buducu rekonstrukciu a zaroven ho uz pouzivat teraz.
No a tu potrebujem radu odbornika-akym sposobom nadrze spojit?
Moj navrh je na obrazku v prilohe ,avsak je mozne ,ze som nakreslil blbost a nadrze sa do serie spajat nemozu...
Myslienka je taka ,ze v lete(mimo vykurovaciu sezonu) ,sa nadrz bez TUV a SOLARu odstavi ,nakolko by bolo zbytocne solarom ohrievat 1600 l vody.Mozno aj tych 800 l bude vela ,avsak doporuceny objem nadrzi je vyrobcom kotla urceny na 1500l ,co suctom dvoch 800l mierne prekracujem.
Teraz by som kupil len jednu nadrz-bez vymennikov.Ani nie tak kvoli akumulacii ,ako kvoli setreniu zivotnosti kotla.Pri rekonstrukcii by sa system doplnil o druhu narz a solarny system.
Verim ,ze mi niekto fundovany dokaze poradit.
Budem vdacny za vase postrehy a doporucenia.