Vysoké stropy a náklady na vytápění

Reklama
Vysoké stropy a náklady na vytápění

Zdravím, potřeboval bych poradit. Bydlíme v celkem rozlehlém bytě a v podstatě neustále řešíme jak snížit náklady na vytápění, které začínají být docela neúnosné. Výměna oken příliš velkou úsporu nepřinesla, stejně jako další, menší opatření, jako izolace dveří, odrazové panely za radiátory atd. Ukazuje se, že asi největším problémem budou vysoké stropy (3,4 m) a fakt, že byt nad námi je dlouhodobě nevyužívaný a tedy i nevytápěný. Jejich snížení nepřichází v úvahu, ale pátral jsem po jiných řešeních (napadl mě třeba nějaký keramický, teplo odrazující nátěr) a objevil jsem poměrně jednoduchou možnost, instalaci stropního ventilátoru s reverzním chodem. Je mi jasné, že to může fungovat, otázkou ale je, jak moc, může to opravdu pomoci výrazně snížit náklady na vytápění, nebo je to jen další opatření, které ve výsledku žádnou velkou úsporu nepřinese? A pokud by to mělo smysl, je potřeba použít ventilátor s dlouhými lopatkami (místnosti cca 30 m2) a nebo by stačilo něco menšího? Jen pro doplnění, topíme pomocí plynového kotle a starých, litinových radiátorů.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

10 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.