Větrání za rozumné peníze

Reklama
Větrání za rozumné peníze

Dobrý den,
tak jsem nějaký ten měsíc pročítal diskuze ohledně větrání, rekuperace apod.
Čím víc toho čtu, tím víc jsem zmaten, proto se na vás obracím s prosbou o radu nad následujícím:
+:
1. větrat chci

2. centrální odtah vzduch pžes WC, koupelnu, halu se mi jako myšlenka velmi líbí

-:
1. u centrálního přívodu vzduchu jsem udiven, že málokdo řeší hygieničnost rozvodů a jejich životnost po 20/30 letech

2. nabídky od firem - min 100 tis Kč (30tis jednotka, 40 tis rozvody, 10 tis projekt, zbytek regulace, montáž atd)
JINÝMI SLOVY: dát 100 tis. za větrání mi přijde jako nesmysl
vím, že nejde o návratnost investice, ale tohle je trochu moc

absolut. uspora rekuperací mi dle výpočtů na tzb dělá 2000Kč/rok porovnáno s větráním okny

zajímavé je i decentr. přívod a centrál. odtah o ohřev TUV odpad vzduchem: http://www.dimplex.cz/produkty/rekuperac…

Tot v kostce, mé dilemata.

A teď onen dotaz:
Víte o někom, něčem, kdo by zodpovědně zhodnotil situaci (body výše) a byl schopen navrhnout větrání do cca 55 tis. Kč? Jakékoliv, aby příjemně větralo.
Co jsem koukal např na airforum - propagace Nilan, Atrea = 100 tis a výše.
Prostě větrání proti plísním a pro dobrý vzduch za pro mě rozum. peníze.

Děkuju za rady/názory,
Petr

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

134 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.