Zateplení kancelářské budovy - už teď je tady přes 30°C

Reklama
Reklama
Zateplení kancelářské budovy - už teď je tady přes 30°C

Právě začali zateplovat kancelářskou budovu, ve které pracuji. Zhruba 25 let stará třináctipatrová budova, poměr zdiva a skleněných výplní (plastová okna, dvojsklo) odhaduji tak jedna k jedné. Orientace dlouhých stran stavby je čistý východ a čistý západ, takže celý den se do jedné nebo druhé strany do budovy opírá slunce. Teď v létě je v kancelářích běžně přes 30°C, přes den člověk nevyvětrá a v noci musí být okna zavřená (kontroluje se), takže ani teď, kdy noční teploty jsou kolem 15 - 20 °C budova nevychladne. Momentálně tu mám 28 °C, protože uklízečka to tady celé večer zabednila.

Toliko asi k tepelné situaci. No a tenhle dům teď začali zateplovat. Všude se píše, jak je zateplení zázračné, doslova něco jako "v létě chladí, v zimě hřeje", ale já se bojím toho, že přes ty ohromné skleněné výplně se sem teplo stejně dostane a naakumulované se pak nevyzáří už vůbec nikam, protože ty zdi budou zateplené. Čili v létě tady bude ještě hůř, klimatizace tady samozřejmě není.

Nehledě na to, že celé zateplování je naprostý nesmysl, už teď byla v zimě byla budova přehřátá, protože v každé kanceláři sedí tři lidé, každý zapnutý počítač a monitor, takže tepelné zisky z lidí a spotřebičů bohatě stačí. Topení jsme za celou loňskou zimu vlastně vůbec nezapínali, ono to to slunce totiž docela vyhřeje i přes zimu.

Jen by mě zajímal váš názor - pomůže tomu to zateplení a nebo ne? Díky moc.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

9 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.