Bazén + podlahové topení + teplá vodaZdravím, prosím o doporučení
Stavíme zastřešený bazén s výměníkem cca 35m3 v těsné blízkosti budovy s kondenzačním kotlem Viessman. Ten se používá pro podlahové topení (cca 120m) a má vlastní zásobník TUV 5 litrů. Napadlo mi, že bych doplnil bazén vytápěním kotlem na dřevo / štěpku, ke které mám přístup a teď mi vyveďte z omylu, k tomu bojler ohřívaný stejným kotlem, ze kterého bych čerpal teplou vodu pro stávající podlahové topení. Budova neslouží k bydlení, ale k relaxu, není třeba konstantní teploty. Přímé spojení kotle a bazénu nejde kvůli salinátoru
1/ Myslím si, že ohřátá voda v bojleru vydrží vytápět prostor několik dní, stačí teplota kolem 22°C
2./ Jsem přesvědčený, že kotel ohřeje bazén, ale rád vyslechnu oponenturu
3/ musím vyřešit regulaci teploty podlahového topení, to si ted dela kondenzacni kotel, ten bych si nechal jen jako zalozni a jako zdroj teple vody pro sprchu
Můj plán je, že kdykoliv budu chtít topit, automaticky půjde voda do bazénu a případné ohřátí bojleru si pohlídám. Pokud to bude možné, ponechám i propojení topení s kotlem.
Přivítám i nabídku realizace, nebo pomoci s realizací. Objekt je na východním okraji Prahy