Automatický hořák

Reklama
Automatický hořák

Dobrý den, může te mi někdo prosím poradit? Rodiče bydlí ve větším dvougeneračním domě odhaduji 250-300m2, kdy vytápění je původní velkoobjemové na tuhá paliva, kdy byl přidán plyn, kdy je velká spotřeba pro ohřev tak velkého množství vody, radiátory staré tovární roury, když to děda stavěl, tak pužil co se v té době dalo sehnat. Kotel na tuhá paliva je velký celolitinový, kde se dají přikládat i téměr snad metrová polena, kotel byse měl jmenovat ETERNA výrobce polsko, je to starý kotel 40let, pokud to někomu něco řekne nakreslil jsem shruba obrázek jak kotel vypadá. Má spodní komínovýodtah, kdy spaliny jdou čálnky dolů a pak do komína. Topení je řešeno samotíží. V kotli se za doby jeho používání používal koks, následně se přešlo na plynový kotel, kdy byl lacinější a přitápělo se dřevem. Nyní je plyn drahý a vytápění by vycházelo na jen plynem na velké peníze. Chci se zeptat zda-li by mohl mít automatický hořák asi od firmy kovarson v předmětném kotli uspokojivou účinnost. Zřejmě ve výkonu 27 nebo 35kw. Již jsem se o to trochu zajímal a montáž by tam byla samozřejmě možná jen zepředu, ale s tímto by se již počítalo. Jen zda-li by měl hořák požadovanou účinnost? Vytápět by se mělo buď hnědám ořechem č. 2, možnost i spalovat obilí, případně další vhodné materiály, co se naskytne. Za rady děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.