Jakou regulaci pro RD s kondenzačním kotlem Vaillant?Dobrý den,
jsem laik, tápu a potřebuji poradit (vysvětlit), jak efektivně a hospodárně regulovat kondenz. kotel. Mám nový kondenz. kotel Vaillant, ve dvoupodlažním domě 14 radiátorů s termost. hlavicemi, plynem i ohřívám teplou vodu. Prodejce kotle a i firma co ho minulý měsíc montovala mi tvrdošíjně vnucovali, abych si pořídil ekvitermí regulátor Vaillant calorMatic 470, ale já ho prozatím nechtěl, protože nejsem přesvědčen o ekvitermu jako o jediné možnosti. V RD mám soustavu přpravenou tak, že v 1. i 2. patře jsou v nejstudenějších místnostech připraveny od elektrikářů zásuvky propojené až do sklepa ke kotli.
Nyní k dotazu. Pokud pořídím ekvitermní regulaci, má smysl něčím dalším regulovat topení? Přijde mi málo, že ekviterm reguluje jen vodu v systému, ale neumí zařídit individ. regulaci v místnostech. Pokud poběží ekviterm, tak kotel bude zapínat podle něj a má pak smysl pořizovat něco ke spínání kotle + třeba servopohony na hlavice radiátorů + např. prostorové termostaty? Co byste doporučili za řešení vzhledem k řešení popsané topné soustavy (kabelové propojení referenčních místností s kotlem) a přání regulovat topení individuálně alespoň v klíčových místnostech?
Děkuji za náměty a rady.