Radiátory + podlahovka na akumulační nádržAhoj, mám kotel na uhlí 24kW, patrový RD s TZ 14kW, v přízemí staré plecháče na ocelových trubkách a v patře nové plecháče Radik22 na mědi. Původní zapojení je samotížné bez jakékoliv regulace. Barák věčně přetopený a kotel "vaří".
Koupil jsem 1000l AKU nádrž bez výměníku a na ni izolaci 100mm.
Četl jsem že jednodušší je kotlem natápět AKU a z ní pak tahat topný okruh, jinde zase že kotel nejdříve nahřeje topný okruh a pak teprve AKU.
V přízemí bych chtěl podlahovku (jeden okruh, mám open-space) a v patře ponechat radiátory. A samozřejmě hlídat zpátečku ke kotli kvůli rosení (65°)
Z původní soustavy mi zbyla expanzka s pojistným ventilem a kotlem, jinak žádné regulační prvky tam nebyly.
TUV obstarává elektrický bojler, do budoucna klidně vyměnit za kombinovaný a připojit ke kotli
Otázky
1) Zapojit topné okruhy před nebo za AKU?
2) Musí mít kotlový okruh čerpadlo?
3) Musí být nabíjení AKU poháněné čerpadlem?
4) lze mít jen jedno čerpadlo? V případě zavření obou okruhů by honilo vodu mezi kotlem a aku?
Moje představa je že radiátorový i podlahový okruh budou na vlastním čerpadle. Čerpadla spínaná termostaty v přízemí a v patře. Okruhy za směšovacími ventily nastavenými na konstatní teplotu (podlaha 35°, radiátory 75°) Pak asi další směšovací ventil na zpátečce ke kontli nastavený na 65°