sleva z nájmu

Reklama
sleva z nájmu

Dobrý den, bydlím v městském panelovém domě. Rok výstavby odhaduji na 1970, nevím přesně, přistěhobval jsem se. V domě jsou původní okna v dezolátním stavu. Dvě ze čtyř oken jsem hlásil jako závadu, byly po otevření úplně vytrženy z pantu a okna nešla zavřít. Přijel technik a konstatoval výměnu. Nic se dlouho nedělo a po reklamaci nám bylo řečeno, že okna se budou na podzim měnit v celém domě. Chtěl jsem tedy, ať odstraní závadu na těch dvou oknech, jelikož zůstala nedovřená. Přijel opět zaměstnanec města. Rám ohobloval, tak že okna již netěsní vůbec, pomocí narttaného vrutu je uzavřel a zasilikonoval. Nyní tedy nelze ty velké křídla otevří, takže není možnost okna umýt atd..
Rozhodl jsem se, jelikož platím dost vysoké nájemné a v bytě a celkově na celém domě není investováno vůbec do žádné opravy, že budu požadovat dle § 2245 občanského zákonníku slevu na nájemném a to i zpětně, protože tento stav je již od června 2014. Můj hlavní dotaz tedy zní, jak vysokou částku a nebo kolik % slevy mohu nárokovat?
Děkuji za odpovědi.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.