Krbová kamna na chalupu

Reklama
Krbová kamna na chalupu

Dobrý den,
požádal bych o radu odborníka na topenářství. Plánuji pořídit na chalupu krbová kamna. Stojí před rozhodnutím mezi Kanadskými (Osburg) nebo Litinovými (Jotul) ři dokonce i nějaké kachlové. Chalupa(rekonstruovaný starý dům bez zateplení) je dosti chladná již nyní a to není žádná zima. Dle výpočtu na internetu mi vyšlo, že potřebuji výkon kamen 7 Kw (počítám obývák + chodba dle přiloženého plánku). Nejprve jsem chtěl pořídit Osburn 2000 s výkonem 13 - 16 kW, ale mám strach, že to budu přetápět. Na druhou stranu při představě, že přijedu v zimě do promrzlého domu mě láká trochu ty kamna předimenzovat. V přiloženém plánku je znázorněno, kde budou kamna umístěna. Nemám udělané žádné průduchy, pouze dveře na chodbu. Poradili byste jaký výkon a jaká kamna by byla ideální pro naše potřeby? Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

12 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.