Pomoc s návrhem radiátoru

Reklama
Pomoc s návrhem radiátoru

Dobrý den, potřeboval bych poradit jak výkonný radiátor bych měl dát do koupelny a do předsíně viz plánek. Něco mám vypočítané, ale do koupelny mi vyšel radiátor o výkonu 3,9kw a to se mi nějak nezdá. Domek je vestavěn mezi další domky. Venkovní stěna 30cm navazuje na sousedův dům, z druhé strany má obývák. Výška místnosti je 2,5m, skladba podlahy je hlína, beton, dlažba. Nad koupelnou je dětský pokoj. Další místnost je předsíň, tam to je složitější, jelikož je podsklepená, podlaha je následující, sklep, cihlové klenutí, hlína, dlažba. Výška místnosti 2,5m a nad předsíní je z půlky ložnice a na druhé půlce pokračuje chodba. Sem mi vyšel radiátor 500w. Červené čárky představují radiátory.

Vytápění je nyní plynovým kotlem, ale časem mám v plánu přejít na tepelné čerpadlo. Teplotní spád uvažuji 55/45.

Přikládám ještě plánek patra, tam je strop zateplený vatou o síle 48cm unirol profi. Jen v pokoji je 30cm. V koupelně a pracovně je šikmý strop se střešním oknem U 1.1. Nad tím vším je už půda. Okna jsou s celkovým U 0.8 a vchodové dveře U 1.1

Vypočtené hodnoty radiátorů co mi vyšlo (počítáno podle ČSN060210):
WC – 350w
Chodba do zahrady – 300w
Předsíň – 500w
Chodba do ulice – 280w
Prádelna – 422w
Obývák – 1548w
Koupelna – 3900w
Kuchyň – 1057w
Pokoj – 1239w
Mezipatro na schodech – 562w
Ložnice – 930w
Horní koupelna – 1050w
Pracovna – 170w

Díky všem moc za rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.