Jaký kotel do bytu RD

Rubriky:

Reklama
Jaký kotel do bytu RD

Dobrý den,
ráda bych se zeptala zkušenějších, jaký kotel ze dvou nabízených topenářskou firmou zvolit.
Chci měnit cca 25 let starý kotel a karmu Mora za kombinovaný kotel (ohřev vody na mytí i topení). Byt je v původním stavu, litinové radiátory, dřevěná okna, nezateplen. Je provedeno starší odkouření kotle a karmy hliníkovou vložkou komína. Firma mi navrhla kondenzační kotel s tím, že by se nemusel nově vložkovat komín nerezem, ale stačilo by do stávající hl.vložky dát plastovou vložku, což je levnější. Když jsem namítala, že si myslím, že se mi při stávající topné soustavě asi kondenzační nevyplatí, tak namítli, že vložkovat komín je tak drahé, že se mi už jen proto kondenzační vyplatí.
Navrhli 2 kotle:
1, Viessmann-Vitodens 111 W,6,5-26KW vč.46l nerez zásobníku za 40700Kč
2, Protherm Panther Condens 25KKV za 32500 Kč
Bojím se toho zásobníku, že se bude zanášet, také toho že na kondenzační kotle jsou dražší ND. Klasický atmosferický kotel se prý dobrý dá pořídit i za 25000 Kč, nevím kolik může stát to vyvložkování, ale co jsem slyšela je to tak 1000 Kč metr, takže u mě cca 8000Kč, což mi pořád příjde lepší i vzhledem k tomu, že i kond. musí mít vložku, což nacenili na 6500Kč a má dražší servis a ND.

Může mi prosím někdo poradit, už jsem úplně v koncích, firma na mě útočí, že jim nevěřím a vymýšlím si... že mi prý dávají super slevy a že ten Viessmann je nejlepší, že mi to bude šetřit... atd. atd...

Předem děkuji za rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

121 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.