Těsnicí a komprimační páska kolem oken + fasáda a příprava na terasu a pergoluZdravím,
chystám se zateplovat novostavbu. Mám předsazenou montáž oken, na kterých je z interiéru parotěska. Měl bych dotaz ohledně dalšího utěsnění zvenčí před zakrytí fasádou - dává se při předsazené montáži další těsnicí páska zvenčí, a to tak, že se nalepí po obvodu okna s přesahem, který se při přiložení fasádního EPS 100 F tl. 300 mm přilepí na tuto desku a přetáhne se lepidlem a perlinkou? Nebo je už v tomto případě páska nadbytečná? Ještě mě napadlo na tuto těsnicí pásku dát také po obvodě pásku komprimační, místo dopěnění místa mezi rámem a fasádním EPS, a přes ní pak přetáhnu zbytek té těsnicí pásky, viz obrázek.
Další věcí je francouzské okno s balkonovými dveřmi, instalace parapetu a příprava na dřevěnou terasu, kterou budu dělat až příští rok, kdežto fasádu teď. Jde mi o detail napojení dřevěné terasy do míst, kde teď nechám v rámci fasády udělat parapet. Bude se muset ten parapet poté vyndat, nebo lze nad něj udělat přesah podlahy terasy a parapet tam nechat? Nebo byste parapet vůbec nedávali, pokud tam bude do budoucna terasa? Ale asi jen tak to omítnout fasádou a nechat přes zimu nelze, ne? Detail tohoto viz foto.
A ještě jedna věc: na tuto terasu přijde také pergola. Kvůli snížení tepelných mostů nechci poté vrtat do fasády, ale chci to připravit nyní. Našel jsem takové uchycení: http://www.propasiv.cz/26-pergola.html Vím, že pergola bude také dřevěná, nevím ale přesné rozměry, jaké bude mít, takže bych jen rád do výšky cca 2,4 m od nuly rovnou do fasády toto uchycení připravil, třeba na třech místech v rozmezí co dva metry na šířku 4 m (takže tři úchyty). Do těchto úchytů pak horizontálně připevním nosný trám pergoly, který bude sloužit jako podpora střechy pergoly (kolmo položené trámy s nějakým stíněním). Tím bych mohl mít stavební připravenost hotovou a snad i dostačující. Co myslíte?
Díky,
LB