Domy jsou čím dál hnusnějšíJedná se hlavně o ty ultramegasuperhyperpasivní. Ty s pultovou střechou připomínají autobusovou zastávku. Další zas architektonicky připomínají patrové ubikace inspirované gulagem. říkají tomo "minimalismus". Mnoho z nich má kořeny ve psí boudě, pro bydlení lidí ovšem patřičně nafouklé. Místo oken jsou na těchto výtvorech zasklené pidi střílny. Aby to evokovalo EKO a "trendy", architekt tam za každou cenu práskne čili je Bne fasádové variace z modřínu,...... mohl bych pokračovat. Nemůžu se zbavit pocitu ze kterého bývám nervózní. Podobně jako v případě smradfónů do kterých dnes každý druhý čumí s přihlouplým výrazem a neustále tam cosi ťuká chabými prstíky, tak i v případě těchto obytných hrůz někdo (architekt? developer?) postupně přesvědčuje stádo, že to tak prostě musí být. A kdo to tak nemá je zpátečník, blbec, vyděděnec, prostě nejde s dobou. Na příkladě toho jak se jim to povedlo s těmi smradfóny je vysoce pravděpodobné, že se to povede i s obytnými stodolami, kurníky, králikárnami, a autobusovými zastávkami. Budou prostě všude. Možná jsem neměl dobrý den, možná jsem jediný komu se to celé dost hnusí a mám z toho takový nijaký, prázdný pocit.
P.S. Impulsem abych to tu napsal bylo když jsem se kouknul na "horkou novinku" https://www.rdrymarov.cz/kubis-631