jak zateplit 24 vpc od KM BetyDobrý den,
naváži na jiné mnou založené téma řešící z čeho postavit hrubou stavbu...Po promyšlení + a - jsem zvolil 24 cm tlustou zeď z vpc od KM Bety...Nebudu vysvětlovat proč, ale díky štěstí a rodině musím stavět co nejdříve oproti předpokládanému termínu až za 3 roky....Momentálně a náhle řeším s projektantem studii domku, vpc je jasné, ale projektant se mě velmi brzo bude ptát na detaily,kdy si nejsem jistý u celkem zásaních věcí:
1 - jak 24 cm vpc zateplit - minerální vata vs. polystyren - jakou zvolit tloušťku? Proč? A jaké jsou možné probémy(20 cm polystyren)...Cena....
2 - domek bude 5kk na patro...Jakou zvolit stropní konstrukci v mezipatře? Cena vs. kvalita bydlení...Nechci dřevo, zatím volím panely + sadrokarton vs siporex........
Omlouvám se, že se tak blbě ptám, umím vyhledávat přes google a tedy i tady, ale tlačí mě čas a nejsem si jistý, že tomu málu, co jsem pochytil, rozumím až tak dobře...Tchán mě třeba odrazuje od 20 cm tloušťky(problém se zateplením oken a optickou tloušťkou + malým rozdílem v "hodnotách" oproti tloušťce 12 cm )...Na druhou stranu se všude doporučuje co nejtenčeji a na to co nejvíc "masa"....
Děkuji za všechny názory....Zbyňa