jak zateplit 24 vpc od KM Bety

Reklama
jak zateplit 24 vpc od KM Bety

Dobrý den,

naváži na jiné mnou založené téma řešící z čeho postavit hrubou stavbu...Po promyšlení + a - jsem zvolil 24 cm tlustou zeď z vpc od KM Bety...Nebudu vysvětlovat proč, ale díky štěstí a rodině musím stavět co nejdříve oproti předpokládanému termínu až za 3 roky....Momentálně a náhle řeším s projektantem studii domku, vpc je jasné, ale projektant se mě velmi brzo bude ptát na detaily,kdy si nejsem jistý u  celkem zásaních věcí:

1 - jak 24 cm vpc zateplit - minerální vata vs. polystyren - jakou zvolit tloušťku? Proč? A jaké jsou možné probémy(20 cm polystyren)...Cena....

2 - domek bude 5kk na patro...Jakou zvolit stropní konstrukci v mezipatře? Cena vs. kvalita bydlení...Nechci dřevo, zatím volím panely + sadrokarton vs siporex........

Omlouvám se, že se tak blbě ptám, umím vyhledávat přes google a tedy i tady, ale tlačí mě čas a nejsem si jistý, že tomu málu, co jsem pochytil, rozumím až tak dobře...Tchán mě třeba odrazuje od 20 cm tloušťky(problém se zateplením oken a optickou tloušťkou + malým rozdílem v "hodnotách" oproti tloušťce 12 cm )...Na druhou stranu se všude doporučuje co nejtenčeji a na to co nejvíc "masa"....

Děkuji za všechny názory....Zbyňa

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

16 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.