Zateplení podlahy na půdě

Rubriky:

Reklama
Zateplení podlahy na půdě

Chlapi já jsem asi blbej, ale pročetl jsem to tu zleva zprava a místo abych byl moudřejší dostavil se opak.
Můj problém je následující. Postavil jsem si barák. Projektant nakreslil mimo jiné i izolaci na půdu. Protože se mu ale celkem dost věcí v projektu "nepovedlo", nebudu řešit které, tím pádem už mu nevěřím ani pozdrav. Izolaci půdy nevím proč povazuji za velmi důležitý bod a nerad bych na štuku dole sledoval nějaké mapy, nebo jiné dary prosím o radu.
Skladba stropu je následující: Miako nosníky a vložky, beton.
Půda je udělána jako půlštok, kdyby náhodou junior chtěl někdy v daleké budoucnosti bydlet. Omezení mám jen jedno a to jsou fr. okna ve šítu ve výšce prvního šáru. Tedy výšku izolace i se záklopem kvůli pochůznosti 25 cm.
Původně jsem chtěl udělat z 200x50 fošen rošt a vycpat 20cm vaty a na to OSB 4PD 25 mm. Leč člověk který montuje sádroše a izolace mě radí abych se na rošty vyfláknul protože stejně je kolem fošen izolace nefunkční a naskládal na zem dvě vrstvy vaty do kříže na to přiklopil 12mm OSB s rovnou hranou a na to druhou vrstvu 12mm OSB do kříže a desky mezi sebou prošrouboval. Tohle řešení se mi líbí mnohem více, protože fošny nekoupím suché a bůh ví jak se budou kroutit a spolkne to 10 tisíc a na OSB ušetřím dalších 20 tisíc a vzhledem k menší pracnosti a úspoře času bych oněch 30 tisíc mohl investovat do vaty v deskách případně ještě lépe je ušetřit. A co je nejdůležitější, při manipulaci s pětimetrovou fošnou a dvaapůlmetrovým půlmetrákovým OSBéčkem se to neobejde bez alespoń částečné destrukce v cestě stojících dveří a oštukovaných zdí
Tak a teď otázky.
1) je to řešení bez roštů z hlediska funkčnosti izolace vyhovující?
2) jaká by měla být výsledna skladba?
- a) miako
- b) beton
- c) ????????? parozábrana
- d) 2x10cm vaty (polyše) podle ceny
- e) 2x12mm OSB

Prosím ušetřete mě nějakých rad k zateplování zdola, vytváření jakýchsi nesmyslných sádrošových podhledů a jiných zhovadilostí. Strop chci zateplit zhora. Byl bych rád za odpovědi lidí co o tom skutečně něco vědí jako třeba Laďa Jaskva, ne těch co si to doma zbastlili aby to bylo co nejlevnější a teď to vydávají za obecné pravidlo.
Díky za odpovědi.
Zdenál

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.