Zpětná klapka u třícestného ventilu

Reklama
Zpětná klapka u třícestného ventilu

Dobrý den,

na příloženém obrázku jsem zakreslil moje zapojení nového kotle na tuhá paliva (jedná se o automatický kotel na uhlí Berski 20KW). Nakreslil jsem to víceméně přesně jak to je v kontextu k usazení kotle v kotelně a napojení na stávající rozvody (vše ocelové trubky).

Kotel má kvůli záruce nainstalovaný ESBE směšovací ventil(60 stupňů), který kontroluje teplotu zpětné vody a pak na teplé mám manuální třícestný ventil, abych si mohl regulovat teplotu vody do radiátorů (smíchávat ji se zpátečkou).

Otázka:
Neměla by být u propojení manuálního třícestného ventilu se zpátečkou zpětná klapka? (viz "ZK ?" v obrázku). A kdyby tam zpětná klapka byla nestačily by dvě čerpadla?

Jinak regulaci mám řešenou tak, že dvě čerpadla ovládá kotel a jedno pak má termostatické ovládání pomocí příložného termostatu).

Díky za reakce.
D.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.